Logotyp
Logotyp
Designmönster
Kvinna håller i paket

Wasalines fraktbokningar effektiveras med ny integration

Wasaline utökade sin fraktkapacitet i och med att den nya färjan Aurora Botnia inledde sin trafik över Kvarken i slutet av augusti 2021. Med fler färjeavgångar och större fraktkapacitet har även behovet av snabba och smidiga dataflöden mellan transportsystem som LogiControl och Wasalines fraktbokningssystem CarRes ökat.

För att effektivera fraktbokningen har Wasaline tillsammans med NextLog utvecklat en integration mellan LogiControl och CarRes. Med denna integration blir Wasalines kunders bokningsflöden enklare och effektivare.

”För våra och Wasalines gemensamma kunder innebär detta en snabbare och smidigare bokningsprocess med betydligt färre klick och mindre felrisk”, säger Stefan Nyholm, VD för Nextlog.

”När kraven på effektivitet och digitalisering ökar inom transportbranschen känns det extra glädjande att vi tillsammans med en lokal aktör som Nextlog skapat en fungerande integrationslösning som hjälper våra kunder att förbättra sin konkurrenskraft och fördjupar vårt befintliga samarbete”, säger Tony Ehrs, Fraktdirektör på Wasaline.

”Integrationen handlar om att kundens transportsystem och vårt boknings- och check-in system kommunicerar och skickar data sinsemellan. Det här säkerställer att informationen blir korrekt utan handpåläggning samt att både våra fraktkunder och vi på Wasaline har exakt samma information att tillgå, i realtid. Det här underlättar och optimerar flödet hos båda parter och ger även våra fraktkunder en större insyn i hanteringen av fraktenheterna i vår hamn”, säger Jennie Hinz, ansvarig för teknik och system på Wasaline.

Senast uppdaterad